lördag 23 februari 2013

En fåtölj till tonårsrummet

I bakgrund ser ni den fondvägg som kommer sättas upp i ett av rummet. Alla möbler är rosa och mattan svart mm nu har jag gjort en fåtölj av ett sånt doftblock till toan. Som fot är det en liten bult och i morgon ska jag rota fram en bricka som längt ner på foten. :-)

lördag 16 februari 2013

En ljusfråga...

hmm i Amandas dockhus, hur ska vi lösa det med ljus?
Menar, i Linnéas skåp finns el draget överallt så vi bara kan trycka i vanliga dockskåpslampor men i Amandas hus, hur kan man lösa det där?
Det finns batteridrivna dockhuslampor men frågan är hur länge själva lampan verkligen håller och om man kommer ånga sig när den är slut (batterierna går att byta, menar led-lampan).
Annars får vi dra in el innan vi tapetserar och lägger golv och så men eftersom det inte finns någon baksida så måste vi då på något sätt använda undersidan av skåpet...

hmm..nån med nån ide?

söndag 10 februari 2013

Haft lite tur

Möbler till dockskåp är dyrt men vi behöver en hel del möbler så jag och Linnea svängde in på leksaksaffären idag när vi var och myste på stan. Lundbys möbler kostar 250kr för ett bord med fyra stolar. Jättefina visst men när vi ska ha möbler till så många rum så gäller det att var lite ekonomisk. ;-) iaf, i kassan på leksaksaffären hade det något som heter baby minis och ovansett tidigare pris kostade dem nu 10kr/st. Är trämöbler man bygger ihop själv så jag köpte såklart en del som jag tänker använda som stomme i möbler vi bygger. Många glasspinnar går åt i bygget så har ni det över, spara gärna dem till oss då. :-) Eller ännu bättre, har ni möbler/lampor/miniatyrer över så letar vi efter det och köper det gärna av dig!

fredag 8 februari 2013

Här är dockhuset idag

Nu på morgonen fick lite info om att huset letat sig sitt första steg på väg hem till oss. Här finns det nu


onsdag 6 februari 2013

En liten kaffekanna och koppar

I beskrivningen stod det, börja inte med kaffekannan för den är svårast. Varför inte det? Hur svårt kan det vara? ;-)
Så låt mig presentera Linneas kaffekanna och koppar att ha i hyllan i hennes dockhus kök.



tisdag 5 februari 2013

Pysslat lite ;-)

Linnea kändes lite varm igår vi hämtning och Amanda har rinnande näsa så vi tog en krya-på-dem-dag idag = råkade bli så att vi pysslade. ;-) gröna flaskorna är perfymflaskor till badrummet, rosa burkarna är till Amandas kök och den röda setet bestående av en brödrost, två burkar och en våg är till Linneas skåps kök. Det sistnämnda är fjord av barnens leklera så väntar med spänning på hur det ser ut när det torkat... Kanske blir satt göra om.





måndag 4 februari 2013

Varför detta?

Man kan ju undra varför Amanda ska få ett sånt här stort, påkostat (både i tid och pengar) dockhus och tycka att vi är helt galna. Tyck det men för oss är detta en kärlekshandling till vår lilla tjej.
Storasyster får allt nytt, först och lillasyster ja hon får ärva allt.
Storasyster har en riktigt fint dockskåp som kommer renoveras samtidigt som Amandas såklart så att båda skåpen är riktigt fina men vi vill att Amanda också ska få ha något som hon kan känna - detta är bara mitt, mamma och pappa har gjort detta för bara mig och som hon kan om hon vill ha med sig i livet.
Därför gör vi detta, detta minimaliska i jämförelse med den kärlek vi känner för vår fina Amanda!

Ps. Tanken är att bloggen ska följa med som en bloggbok så att Amanda kan få läsa när hon blir stor hur hennes dockskåp skapades.

lördag 2 februari 2013

Första steget!

Idag har vi köpt det - Amandas dockskåp!
Efter MYCKET letande, funderande, designande så hittade vi det äntligen och nu har vi beställt det. 
Dockskåpet är handgjort från USA North Carolina av en krigsveteran som har designat huset och som skär ut bitarna innan han skickar dem till oss och vi får bygga ihop det, inreda med golv, tapeter osv. Ska bli riktigt roligt men först måste vi vänta. Det tar nämligen honom 7 arbetsdagar att såga ut alla bitarna och sen ska paketet fraktas också. :) Vi som vill börja NU! :-) 
Här i denna blogg får ni följa vårt arbete med dockskåpet. Vår plan är att Amanda ska få det på sin 3årsdag 13 december 2013.